Blommestein, Bob van HUIDIGE COLLECTIE 2018-02-25T11:01:12+00:00

terug naar de huidige collectie per kunstenaar

Bob van Blommestein

1943 –

Bob van Blommestein is opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag en heeft vervolgens aan de Rietveld Academie te Amsterdam de opleiding tot tekenleraar voltooid. Hij heeft als docent tekenen en kunstgeschiedenis les gegeven aan het Barlaeus Gymnasium te Amsterdam en als gastdocent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.

Bob van Blommestein aquarelleert minitieus stillevens. Zijn werk is uniek en eigenzinnig. Technisch door het voor aquarel uitzonderlijke gebruik van clair- obscur. Inhoudelijk door de persoonlijke behandeling van de inspiratie die hij uit de oceaan van de klassieke en moderne kunst vist.

In zijn werk gebeurt steeds iets onverwachts. Zeevruchten en andere objecten raken in beweging, vallen of gaan zweven. Mensje van Keulen noemde deze “stillevens in beweging” in een aan van Blommestein opgedragen gedicht Natura Morta Mobile. De perfecte stofuitdrukking in zijn werk is vergelijkbaar met die van de beroemde Vlaamse meesters.