P.-Dupont-1870-1911-De-portalen-van-de-Notre-Dame-te-Parijs-houtskool-en-waskrijt-71-x-98-cm-ges.-l.o.-en-ged.-1906

P. Dupont ( 1870-1911), houtskool en waskrijt, 71 x 98 cm, ges. l.o. en ged. 1906 VERKOCHT

De in Amsterdam geboren schilder Pieter Dupont was in zijn jonge jaren vooral bekend om zijn Amsterdamse stadsgezichten. Later reisde zeer regelmatig naar Frankrijk en heeft hij ook enige tijd in Parijs gewoond. Hij was bevriend met Theophile Steinlen, Frans tekenaar, schilder en graficus en heeft deze ook geportretteerd.
De hier getoonde pastel heeft Dupont gemaakt nadat hij tijdens een diner met vrienden de Franse beeldhouwer Auguste Rodin ontmoette. Door deze ontmoeting ontstond een passie voor beelden en heeft Dupont dit monumentale werk gemaakt. De beelden zijn minutieus uitgewerkt en het werk heeft een prachtige diepte.