In 2022 bestond Hein A.M. Klaver Kunsthandel 30 jaar. Een jubileumjaar voor Hein Klaver en zijn echtgenote Laura Fresco. Zij runnen de kunsthandel gezamenlijk. Hein is dagelijks bezig met de collectie, Laura is verantwoordelijk voor alle communicatie en publiciteit.

HOE HET BEGON

De passie voor kunst zat er al vroeg in bij Hein Klaver. Zijn vader Jacobus A. Klaver bouwde in de jaren tachtig van de vorige eeuw een prachtige verzameling Hollandse 17e eeuwse tekeningen op, altijd vergezeld door zijn zoon als er kunstaankopen gedaan werden.

De verzameling was van een dusdanig hoge kwaliteit dat het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam er in 1993 een tentoonstelling aan wijdde, getiteld “Tekeningen van Oude Meesters, De verzameling Jacobus A. Klaver” ( catalogus uitgegeven door Waanders, 271 pagina’s ).

PASSIE VOOR PAPIER

Het mede opbouwen van deze tekeningenverzameling leidde tot een passie voor werken op papier die zo typerend is voor Hein Klaver.
Na jarenlang de kunstcollectie beheerd te hebben van een grote collectionneur, begon Hein Klaver in 1992 zijn eigen kunsthandel aan De Lairessestraat in Amsterdam.
Hij specialiseerde zich in tekeningen, aquarellen en pastels, echter geen 17e eeuwse tekeningen. De periode 1880 – 1950 boeide Hein veel meer. Een periode die een diversiteit aan kunststromingen kent. Van Haagse School tot Symbolisme, van Impressionisme tot Expressionisme. Van Fauvisme tot Magisch Realisme.

Naast werken op papier vindt u ook schilderijen in olieverf in de collectie van Hein A.M. Klaver Kunsthandel.
Haagse School schilders als Willem Roelofs, Jacob Maris, Johannes Bosboom en Hendrik Willem Mesdag, Tachtigers als Isaac Israels, George Breitner, Willem Bastiaan Tholen, Willem Witsen en Jacobus van Looy, en Modernisten als Leo Gestel, Jan Sluijters en Jan Toorop.

“Werken op papier zijn fascinerend. In een tekening, aquarel of pastel herken je de hand van de meester. Een schilder schildert net zo lang totdat hij tevreden is met het resultaat. Maar een potloodtekening, aquarel of pastel moet je in 1 keer neerzetten.”

PERSOONLIJKE AANDACHT

Hein Klaver neemt deel aan PAN Amsterdam, en organiseert meerdere malen per jaar thematentoonstellingen in Baarn, waar de kunsthandel sinds 2005 gevestigd is. De exposities in de eigen kunsthandel worden vaak opgeluisterd door een boeiende lezing.
Hein mag zich na 30 jaar met recht een kenner bij uitstek noemen. In de loop der jaren is de bibliotheek met naslagwerken uit de periode 1880 – 1950 gegroeid tot grote omvang. Elk nieuw verworven werk weet hij te typeren.

“Het blijft een uitdaging om te zoeken en te speuren naar bijzondere werken. Ik doe geen concessies, mijn collectie bestaat echt alleen uit werken waar ik met hart en ziel achter sta. Mijn klanten weten dat en waarderen dat ook.”

Een kunstwerk aankopen bij Hein Klaver betekent persoonlijke begeleiding in een ongedwongen sfeer. De kunsthandel bevindt zich aan de rand van Baarn,  gelegen aan de Eempolder, met eigen parkeergelegenheid.

“Ik vind het fijn als ik mijn passie met een kunstkoper kan delen. Het geeft een goed gevoel als iemand, net als ik, blij wordt van het kunstwerk dat hij of zij gekocht heeft.”

Ook voor verkoop van uw kunstwerken bent u in goede handen. Hein Klaver koopt zelf aan of bemiddelt voor u bij verkoop van schilderijen, aquarellen, pastels of tekeningen.

LID KVHOK

Wij zijn lid van de KVHOK. De Koninklijke Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst in Nederland (Koninklijke VHOK), opgericht in 1911. Het is de oudste en tevens meest gerenommeerde vereniging van kunsthandelaren in Nederland. Het lidmaatschap waarborgt kennis en kwaliteit.