Van 17 juni t/m 26 juni 2016 presenteerden wij pastels van Onno Boerwinkel naast tekeningen, pastels en aquarellen uit de eigen collectie. De tentoonstelling was een groot succes, wij zullen in de toekomst werk van Onno Boerwinkel blijven presenteren.

Het werk van de hedendaagse kunstenaar Onno Boerwinkel ( Middelburg, 1950 ), is een overduidelijke voortzetting van de Hollandse tekentraditie rond 1900. Net als Piet van der Hem, Leo Gestel, Willy Sluiter, George Breitner en Jan Sluijters kijkt Onno Boerwinkel naar de mens en zijn omgeving.
De tijdloosheid regeert in zijn pastels van klein formaat. Hij maakt zoals hij zelf zegt : ‘Muziek voor de Kleine Zaal’.
Met de eigenzinnige ‘sgraffito’ pasteltechniek geeft Boerwinkel vorm aan de gelaagdheid van het bestaan.
Kijkt u bij Onno Boerwinkel voor een impressie van zijn werk.

COLLECT MAGAZINE wijdde een artikel aan de tentoonstelling. Lees het  HIER
HT-3 Boerwinkel-lezing-tweede-weekend-2