Wij zijn ons jubileumjaar gestart met tekeningen van Cees Bantzinger (1914 – 1985).
Hij behoorde in Nederland tot de bekendste illustratoren van dag- en weekbladen, bibliofiele dichtbundels van Bertus Aafjes en Gerrit Achterberg, fictie en non-fictie. Ook met zijn vrije werk oogstte Bantzinger veel lof, in het bijzonder met zijn tekeningen van vrouwen en met modeltekeningen. Zijn werk maakt deel uit van het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam en het Persmuseum.

 

Op zondag 12 februari om 15 uur werd de tentoonstelling geopend door de schrijver en biograaf Wim Hazeu, die in zijn functie van  televisieproducent en uitgever tal van kunstprogramma’s en – boeken maakte. Het tweede weekend was van 17 t/m 19 februari.

 

 

 

 

 

 

 

Download de UITNODIGING en de terugblik op de  OPENING. En bekijk de film die RTV Baarn maakte.