Op 21 mei is in Museum Flehite in Amersfoort een overzichtstentoonstelling gestart van de schilder Gerard Hordijk (1899 – 1958). De aanleiding is 100 jaar De Stijl. Wat is dan de link tussen Hordijk en deze kunststroming waartoe hij absoluut niet behoorde? Welnu, dat is Piet Mondriaan, een van de oprichters van De Stijl. Hordijk en Mondriaan waren in 1927 namelijk buren in Parijs. Zij bewoonden het ateliercomplex aan de Rue du Départ. Hordijk maakte een portret van Mondriaan en zij raakten voor het leven bevriend, ondanks hun zeer verschillende artistieke opvattingen. Terecht dat Flehite aandacht besteedt aan deze bijzondere kunstenaar.

De tentoonstelling loopt tot 24 september 2017. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van Museum Flehite.

Wij hebben in onze eigen collectie een prachtig prachtige aquarel en gouache van Gerard Hordijk. Bekijkt u ze HIER.