Ter gelegenheid van de verschijning van de eerste biografie van Lodewijk Schelfhout organiseert Singer Laren in de Tuinzalen van het museum een solotentoonstelling van Lodewijk Schelfhout: een Nederlandse avant-gardist van het eerste uur. Als kleinzoon van de beroemde landschapsschilder Andreas Schelfhout had Lodewijk het kunstenaarschap letterlijk in zijn bloed. Toch staat Nederlands eerste kubist qua bekendheid nog steeds, onterecht, in de schaduw van zijn grootvader.

In de collectie W. Hoogendijk, waarvan momenteel werken in de verkoop hebben, bevindt zich een prachtige tekening van Lodewijk Schelfhout.
Het stelt voor een landschap met boer in fontenay, gemaakt in 1908 tijdens een van zijn uitstapjes vanuit zijn woonplaats Parijs.
Wilt u meer weten over Lodewijk Schelfhout? Bekijkt u dan zijn kunstenaarspagina.