S. Moulijn (Rotterdam 1866 – 1948 Den Haag), olieverf op doek, 40,5 x 40,5 cm VERKOCHT
Herkomst : erven Simon Moulijn
Van de toren bestaat ook een zwart krijt tekening, welke onderdeel is van de serie ‘Symphonie van het land aan de zee’, in totaal 5 tekeningen. Deze staan afgebeeld in de catalogus Simon Moulijn 1866 – 1948 – Drents Museum, Dordrechts Museum, Goltzius Museum – 1989 op pag. 42-43.

De Plompe Toren (ook wel Plompetoren), gebouwd in de 14e eeuw, is een kerktoren aan de Oosterschelde, een paar kilometer ten zuiden van Burgh-Haamstede. De 23 meter hoge toren is het enige restant van het dorp Koudekerke. De kerk werd gesloopt in 1583. Sinds de 17e eeuw is het dorp verdwenen in de Oosterschelde. De toren staat nèt binnendijks en in het dijkprofiel: in de binnenglooiing van de Oosterschelde dijk is een uitholling rond de voet gemaakt.
De toren behoort tot het religieus erfgoed van Natuurmonumenten en is sinds 1997 een vrij toegankelijke informatieruimte. In de toren is de geschiedenis van Koudekerke te zien en te horen.