Museum Panorama Mesdag organiseerde van april tot september 2021 de tentoonstelling ‘De schilders van het Panorama van Scheveningen’. Kunstenaars die door Mesdag gevraagd waren mee te helpen. Een van hen was Théophile de Bock. Wij gaven in bruikleen het portret dat Pieter de Josselin de Jong van Théophile de Bock maakte. Mesdag vroeg Théophile de Bock mee te helpen aan het Panorama in verband met zijn gave om met een paar eenvoudige penseelstreken het landschap zodanig tot leven te wekken dat je je als beschouwer even in een andere werkelijkheid waant. Samen met Sientje Mesdag van Houten schilderde hij de duinpartijen.
Pieter de Josselin de Jong en Théophile de Bock deelden een atelier in Scheveningen.

Bekijk het filmpje dat conservator Laura Prins van het Museum Panorama Mesdag maakte over Théophile de Bock.