J.  Bosboom (1817 – Den Haag – 1891), aquarel, 24 x 33 cm, gemonogrammeerd rechtsonder VERKOCHT
Herkomst : particuliere collectie Nederland
Literatuur: In de Paletserie deel III van M.F. Hennus staat op pag 21 een vergelijkbaar schilderij afgebeeld, daar genoemd ‘Klooster te Boxmeer’, echter naar alle waarschijnlijkheid betreft dit schilderij ook de koorzolder van de kloosterkapel te Megen.

De aquarel is gemaakt na 1843 omdat het orgel toen al verbouwd was door de firma Gebr. Franssen.
Bij het orgel hangt een ets van nog voor de verbouwing van het orgel. Inmiddels is de voorstelling op de aquarel opnieuw geschiedenis want de firma Gradussen verbouwde het orgel nogmaals in 1900 en werd dieper naar achter uitgebouwd.
Voor de rest is het interieur boven nog steeds identiek behoudens het raam rechts, dat is dichtgemetseld.