Bleekrode, Stefan VERKOCHTE WERKEN2020-09-03T09:51:37+02:00

Stefan Bleekrode

Eindhoven – 1986

Stefan Bleekrode is autodidact. De twee kunstopleidingen die hij volgde, eerst in Breda, later in het Engelse Wimbledon, maakte hij niet af omdat zijn ideeën niet aansloten bij die van de instituten. Liever maakt hij lange wandelingen door steden in Europa en Noord Amerika, en bezoekt hij de grote musea. Op die manier doet hij inspiratie op voor zijn pentekeningen in inkt en aquarel en leert hij over perspectief, licht, vorm, architectuurstijlen en stedenbouw. Tijdens deze reizen maakt hij schetsen en aquarellen. Eenmaal thuisgekomen ontstaat een tekening vanuit zijn geheugen. Bleekrode is gefascineerd door wereldsteden als New York, Londen en Rome, maar zijn interesse gaat ook uit naar steden als Groningen of een klein stadje aan de Rivièra.

Citaat uit een interview met Stefan Bleekrode in Kunstenaar, 3 mei 2019

‘Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door de buitenwereld. Ik groeide op in Eindhoven. Als kind vond ik de bergen al fantastisch, maar ook als we door Luik reden vond ik dat indrukwekkend. In 1997 nam mijn vader me mee naar Parijs. Dat maakte enorm veel indruk. Bij terugkomst heb ik meteen een vel papier gekocht om de stad na te tekenen. Ik was toen elf en had niet alleen een interessante hobby gevonden, maar ook iets om me in vast te bijten. Ik ontdekte architectuurstijlen in verschillende steden, maar ook mijn interesse in stedenbouw en geschiedenis ontstond. Raakte er echt door gegrepen.’

Ga naar de bovenkant