Van 10 oktober 2017 t/m 7 januari 2018 is de tentoonstelling Mooiste Modernisten in het Singer Museum Laren te zien.

Het museum toont de ontwikkeling in de Nederlandse schilderkunst in de periode 1870-1940. Een periode waarin kunststijlen zoals het Amsterdams impressionisme, pointilisme, luminisme, kubisme, expressionisme en De Stijl over elkaar heen buitelen.

De periode 1870-1940, het is een tijd waarin de economie groeit, de wetenschap en kunsten bloeien: de zogenoemde tweede gouden eeuw. De Nederlandse kunst krijgt weer een eigen gezicht en kent succes tot ver buiten de landsgrenzen. Er ontstaat een opvallende trek van kunstenaars van de steden naar het platteland. Daar vinden ze hun inspiratie, in de natuur bij de ‘gewone’ man. Het Gooi, en Laren in het bijzonder, trekt kunstenaars van naam zoals Jozef Israëls, Albert Neuhuys, Anton Mauve, Bart van der Leck, Jan Sluijters en Leo Gestel.

Bekijkt u ook de werken van de modernisten in onze collectie! Bijvoorbeeld Isaac Israels, Kees van DongenJan Sluijters en Leo Gestel